En blottet Aloe Vera
KAN ALOE VERA UDVIRKE MIRAKLER

Kan du huske første gang, du smurte aloe Vera-gele på din solskoldning? Der er ikke noget, der føles helt lige så forfriskende. Aloe vera-planten er en sukkulent, hvilket betyder, at den lagrer vand i bladene og kan få nok væske i tørt vejr ved at lukke porerne, så den ikke mister fugt. Aloe Vera-gele, som kommer fra bladene, forsegler også fugten, og er en naturligt beroligende ingrediens.

ALOE VERAS BEROLIGENDE EGENSKABER

ALOE VERA BEROLIGER HUDEN
Gelen, som lagres i aloe vera-plantens blade, indeholder Glycoproteiner, som har beroligende egenskaber. I aloe vera findes også polysakkarider, som har genopbyggende egenskaber.

ALOE VERA GIVER FUGT

Aloe vera-gel er både beroligende og fugtgivende. Påfør gelen i ansigtet for en afslappende og fugtgivende maske.

ALOE VERA-GEL HAR ANTIBAKTERIEL VIRKNING
Aloe vera-gel indeholder et antibakterielt stof, som gør den velegnet som barberskum eller -gel. Den er også effektiv som øjenmakeupfjerner, især hvis man har sensitiv hud

ALOE VERA BLEV TILBEDT AF EGYPTERNE

De gamle egyptere kaldte aloe vera for ‘udødelighedsplanten’. Den sås på stenudskæringer og var blandt de mange gaver, som blev givet til afdøde faraoer for at følge dem på deres rejse til underverdenen.

UDTRÆK ALOE VERA-GEL DIREKTE FRA PLANTEN

En enkel måde at udtrække kølende ren aloe vera-gel på er ved at trække bladet af en aloe vera-plante, skære det op på langs kanten og så skrabe gelen ud med en ske.

ALOE VERA DEN HELENDE PLANTE
Du har sikkert hørt om aloe vera-planten og dens helbredende egenskaber. Christoffer Columbus havde faktisk planten med om bord på sine skibe til at behandle lejesoldaternes sår med. Men hvordan ser planten egentlig ud, og hvad kan den bruges til?
Aloe vera-plantens (oversat: ægte aloe) oprindelse er ukendt. Planten blev udbredt i hele verden via søfolk og opdagelsesrejsende. Derfor findes den i dag mange steder, f.eks. i landene omkring den sydlige del af Middelhavet samt i Asien, Indien, Sydamerika og Afrika. Aloe vera-planten har ca. 320 aloe-familiemedlemmer, men det er kun Aloe Barbadensis, der er særligt velegnet til helende formål. Aloe vera-planten kaldes også for “brændt plante”, fordi den kan tåle et ekstremt varmt klima, hvor der ikke falder regn i flere måneder.

HVORDAN SER PLANTEN UD

Selv om planten ligner en slags kaktus, tilhører den gruppen af affodil-planter (Asphodelaceae) og er ikke i familie med kaktusser.
Aloe vera-planterne danner en tæt gruppe af udløbere. De grønne blade, som kan blive op til 50 cm lange, er rosetlignende og placeret omkring stammen. Bladene har en glat overflade og en tandformet bladmargin. I blomstringstiden får planten en blomst på 60-90 cm med gule til røde klaser.
I bladene har man fundet ca. 220 aktive indholdsstoffer, såsom vitaminer, enzymer, mineraler, aminosyrer og polysakkarider. Polysakkarider omfatter bl.a. acemannan, som hjælper med at styrke immunsystemet. Dette stof produceres også naturligt af den menneskelige krop, indtil puberteten starter.

 

ALOE VERA DERHJEMME

Du kan købe aloe vera-planter i havecentre og byggemarkeder – således at du kan dyrke dem i en potte derhjemme. På den måde har du altid en naturlig kur ved hånden. Alt, hvad en aloe vera-plante har brug for, er en sandet vandgennemtrængelig jord. Ørkenplanten kan ikke lide at blive overvandet. Derudover foretrækker den et solrigt til halvskygget sted.
Hvis planten har mindst 12 blade, og hvis de er tilstrækkeligt store, kan du afklippe et eller to af de nederste blade. Lad de resterende blade vokse. Når der er vokset et nyt blad frem, kan du igen afklippe et af de nederste blade. Så i løbet af tre måneder kan du få op til fire blade. På den måde kan aloe vera-planten blive op til 10 år gammel.

ALOE VERA-GELEN ER GODT FOR HELDBREDET 

Kliniske forsøg har vist, at aloe vera-gel er effektiv mod hudsygdomme, betændte sår, forbrændinger, solskoldning, forfrysninger samt acne, psoriasis, eksem og insektstik. Det er endnu ikke påvist, at indtagelse af planten styrker immunsystemet og har andre helbredsmæssige fordele. Før du anvender plantegelen, bør du tale med din læge, idet ikke alle kan tåle den. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er den friske gel fra en aloe vera-plante bedre end forarbejdede produkter, såsom kosmetiske cremer og lignende. Indholdsstofferne i cremerne kan påvirke aloe vera-plantens aktive stoffer. Men hvis du stadig foretrækker at købe produkter med aloe vera, bør du altid sørge for, at produktet er forsynet med et BIO- eller IASC-mærke (IASC – det internationale aloe vera-forbund). Dette er en garanti for, at der er ført kontrol med produkterne og fremstillingsprocessen.